Започват европейските продажби на новия Volkswagen CC

Main January 16, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2390 views | no comments

Новият Volkswagen CC дебютира през ноември на изложението в Лос Анджелис. В момента немският производител лансира авангардното купе с четири врати на европейския пазар. Продажбите му започват от средата на февруари първо в Германия и Люксембург, а до края на същия месец и в други страни. През март моделът ще се появи и в шоурумовете на марката в Америка, Русия и Азия.
Когато автомобилът дебютира преди четири години, това беше първото купе с четири врати в средния ценови сегмент (между 30 000 и 40 000 евро). Днес 320 000 души от цял свят са заложили на този модел.
В края на миналата година дизайнерският екип на Volkswagen с Клаус Бишоф начело напълно прекрои дизайна на колата и тя стана с още по-динамично излъчване.
Стандартното обзавеждане е разширено и вече включва биксенонови фарове със статичен корнъринг на светлината, задни LED светлини, датчик за откриване на умора у шофьора, RCD 310 радио-CD система и др. За немския пазар мултифункционалният кожен волан също е стандартен. Като опции купувачите могат да залагат на много повече екстри като автоматичен контрол на светлините, камера за трафик, сигнализация за автомобил в мъртвата точка, функции за масаж на седалките и др.
Шест са двигателите в гамата. Всички дизели са TDI и са със стоп-старт система. Мощността им е 140 к.с. и 170 к.с. Третият дизелов агрегат, с който ще се предлага Volkswagen CC, е от серията TDI с мощност 140 к.с. Той е сред малкото серийни силови агрегати, които вече отговарят на изискванията на нормата Евро 6. Бензиновите впечтляват със своята мощност, която съответно може да бъде 160 к.с., 210 к.с. и 300 к.с.
Всички двигатели с мощност 210 к.с. могат да бъдат куплирани с предавателна кутия DSG с двоен съединител, предлагана като опция. Двата дизела могат да се съчетават с фирмената система за четири задвижващи колела 4MOTION. В по-късен етап най-мощната версия (300 к.с.) може да бъде поръчвана с предавателна кутия DSG и 4MOTION стандартно.
Особено впечатляващи са данните за дизеловия двигател със 140 к.с., който средно изразходва едва 4,7 л/100 км и с който автомобилът развива максимална скорост от 214 км/ч.

 
Keywords:   volkswagen
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...