Звездички и за автосервизите

Main July 5, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2805 views | no comments

Българинът има право на информиран избор и качество на услугите в автосервизите, както всички граждани на цивилизована Европа, заяви на пресконференция в София-Прес изпълнителният директор на “ПроМобил“ Атанас Генов. Каза това в качеството си на председател на съвсем наскоро сформираната Национална асоциация на автосервизите, извършващи авторепаратурна дейност (НАСИА). В организацията членуват повече от 60 фирми, а причина за създаването й са натрупаните проблеми в бранша. „При нас все още действат нормативи от 1972 г. Оттогава автомобилите се промениха значително, особено устройствата и изискванията за безопасност. Вече има натрупани проблеми във взаимоотношенията клиент-застраховател-сервиз. Много от клиентите не знаят какво става в сервиза и нямат гаранции, че като си получат автомобила той ще бъде толкова безопасен, колкото и преди ремонта. Затова е необходимо да се въведе категоризация на сервизите, и да е ясно кой за какви ремонти има оборудване и квалифициран персонал”, поясни Генов. „Едно алуминиево Audi не може да се ремонтира без спeциално оборудване за цветни метали, а много сервизи нямат такова. Без него колата може да се докара в търговски вид, но тя няма да е безопасна. Клиентите и застрахователите трябва да знаят това, подчерта и членът на ръководството Емил Нотев.
Асоциацията приема в състава си автосервизи, отговарящи на определени изисквания за легитимност, оборудване, компетентност. Тя ще осигурява и възможност за получаване европейски сертификати за качество Eurogarant.
Повече за дейността и плановете на НАСИА може да откриете на сайта www.nacia.bg.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...