Израелски генерал отказа немски автомобил

Main June 11, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4825 views | no comments

Амир Ешел, генерал-майор от ВВС Израел, отказа новия си служебен автомобил под предлог, че колата била немска. Става въпрос за Volkswagen Passat.
След достигане на определено звание военните в страната получават за лично ползване служебни автомобили. Генерал-майорът обаче се оправдал, че не може да използва возило, създадено от причинителите на холокоста по време на Втората световна война.
Ешел е заявил, че ще продължи да използва старата си кола Chevrolet Malibu.
Исторически появата на марката Volkswagen е свързана със задачата, която Адолф Хитлер поставя на талантливия инженер Фердинанд Порше през 1934 г. – да създаде „народен автомобил”. Именно това означава и името на марката в превод от немски. Цената на бюджетната кола не трябвало да бъде по-висока от 1000 райхмарки. Първият резултат от работата на Порше е VW Beetle, от който до днес във всичките му поколения са продадени 21 млн. екземпляра. Последното му поколение дебютира през 2011 г.


 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...