Звездите на скалните скокове избраха Infiniti

Main June 8, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4755 views | no comments

Пристигналият в България за амбициозния проект Red Bull Cliff Search 9-кратен световен шампион Орландо Дуке изпита днес възможностите на Infiniti FX30d по тесните пътища с множество завои от Балчик до Тюленово. Колумбиецът с американски паспорт бе впечатлен от автомобила, предоставен от „Витоша Ауто” специално за събитието, и пожела да бъде зад волана през целия път обратно към София в петък.
В търсене на перфектната локация за скални скокове Орландо Дуке покори и втората дестинация от българското си приключение. Скалната арка край Тюленово се нареди достойно в поредицата впечатляващи природни забележителности от цял свят, станали част от проекта Red Bull Cliff Search. Северното черноморско крайбрежие изправи скачача Орландо Дуке и българския му колега Тодор Спасов пред сериозни изпитания. Спасов също направи тест драйв с Infiniti FX30d и остана доволен от спортното поведение на автомобила, управлявайки в ръчен режим на автоматичната трансмисия със смени на предавките от волана.
Орландо Дуке държи световния рекорд на Гинес -„Перфектните 10”, т. е. за момента е единственият скачач, чието изпълнение на състезание е оценено от всички седем съдии с най-високата възможна оценка „10”. Това се случва през 2000 г. по време на световния шампионат по Cliff Diving в Каунолу (Хавай). Тогава от височина 24,4 метра Орландо изпълнява двойно задно салто в комбинация с четири винта.

 
Keywords:   Infiniti, red bull
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...