Имало едно време в Северна Корея

Main April 12, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6630 views | no comments

За южнокорейските автомобили и тяхното все по-добро качество вече всички знаят. Но задавали ли сте си въпроса какви коли произвежда Северна Корея? Ще останете изненадани, че има такива и марката е Pyeonghwa (трудно ни е да го произнесем, но означавало „мир“ на корейски).

Компанията е основана през 1999 г. Макар че вече е извън играта, тя все още е единствената, която има право да произвежда, купува и продава употребявани автомобили. Никога не е имала финансов успех, но пък заявява, че е на печалба. Истината е, че въпреки че заводът й е с капацитет за производството на 10 000 единици годишно, оттам през 2003 г. са излезли едва 314 коли.

Моделната гама включва три различни вида каросерии, включително и версия на SsangYong Chairman, но с друга емблема, който на свой ред е правен на базата на W210 Mercedes-Benz E-класа. Другите автомобили са правени по лиценз на китайската Brilliance. В портфолиото има и ван, направен на основата на много стара версия на Toyota Hiace. Не липсват и модели на Fiat, които обаче също са взети назаем от Brilliance.

Както виждате, в гамата няма нито един модел, който със сигурност може да се нарече техен. Така че едва ли ще зажалим, че през ноември миналата година Pyeonghwa Motors официално обяви, че спира своята дейност.

Видео

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...