Mercedes поведе в първата свободна тренировка в Китай

Main April 12, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6095 views | no comments

Нико Розберг записа най-бърза обиколка в първите тренировки преди третия кръг на сезона в Китай. Люис Хамилтън допълни превъзходството на отбора с второ време на пистата, където Mercedes записа единствената си победа във Формула 1 миналата година.


Враждуващото дуо на Red Bull изостана с около секунда на трето и четвърто място – с малко превъзходство от 0,3 секунди за Уебър. Разликата между двата Mercedes-а също бе близо до половин секунда – 0,454 сек.
Дженсън Бътън бе сред първите записали бърза обиколка, което задържа McLaren на върха в класирането за дълго в началото на тренировката. В крайна сметка остана шести между Алонсо и Маса.
Серхио Перес катастрофира впечатляващо на входа на бокса, като повтори инцидента на Хамилтън от същото състезание през 2007 г. Пилотът на Force India Адриан Сутил пък завърши осми, което е първата стъпка от изпълнението на плана му за подиум в Китай.


Единственият друг по-сериозен инцидент се случи с Кими Райконен в 9-и завой, но финландецът успя да съхрани болида и остана здрав.


Бившият тестов пилот на HRT Ма Цин Хуа дебютира с Caterham на мястото на Шарл Пик. Китаецът остана последен на родната си писта, с изоставане от 1,5 секунди спрямо Гидо ван дер Гарде.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...