Категорична победа за Great Wall в Световния еко рали шампионат

Main August 1, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 12650 views | no comments

Най-успешният български отбор във FIA Alternative Energies Cup постигна двойна победа в предпоследния кръг от шампионата. Екипажът Калин Дедиков/Георги Павлов с Great Wall Voleex С30 се пребори със световната конкуренция в лицето на трикратните шампиони и заводски пилоти на Fiat Масимо Ливерани/Фулвио Черво с Fiat 500 Abart и Гуидо Герини/Изабел Барчули с Alfa RomeoMiTo.

Кръг преди финала на шампионата Дедиков и Павлов са в топ три за Световната купа, а Great Wall дели петото място при конструкторите с равен брой точки с Fiat и BMW. Официалното класиране на FIA за електромобили, за световната купа при пилоти и навигатори и класирането при производителите - http://www.fia.com/championship/alternative-energies-cup/2014/classifications.

По 640-километровото трасе на Еко рали България 2014 българите демонстрираха перфектна подготовка и с прецизно пилотиране преодоляха единайсетте скоростни отсечки с най-малко наказателни точки, което им донесе победата в генералното класиране. Маршрутът на състезанието включваше реални отсечки от рали “България” и „Средна гора”, а високата средна скорост, зададена от организатора, го направи истинско предизвикателство за екипажите.

След официалното измерване на разхода на гориво за цялото състезание екипажът на „Октан рали тийм” победи и в класирането за енергийна консумация. Според измерванията, направени от техническата комисия, Great Wall Voleex C30 е изминал трасето с 287,23 kWh енергия. Това означава разход от 6,45 литра газ на 100 километра при скорост на границата на разрешената от правилника за движение по пътищата.

Двойна победа се постига изключително рядко в старт от шампионата, обикновено екипажите предварително определят дали ще се концентрират в категорията за енергийна консумация, или ще държат високо темпо в борба за генерално класиране. Българският екипаж Калин Дедиков/Георги Павлов прояви хладнокръвие и завидни умения и в надпреварата за генералното класиране успя да покаже високата енергийна ефективност на автомобила.

„Много сме доволни от категоричната победа в България с български автомобил. Само за две години опит в шампионата успяхме да достигнем нивото на водещите отбори, които вече ни смятат за реална конкуренция. Победата разкри нашия потенциал и определено занапред ще става все по-трудно и интересно за нас в шампионата”, сподели Калин Дедиков след победата.

Домакин на последното за годината състезание ще бъде Атина, където от 4 до 6 октомври ще се проведе Hi-tech Eko Mobility Rally. Oчаква се на старт да застанат всички отбори с амбиции за призово класиране в шампионата, повечето с по два екипажа.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...