КИА СТАРТИРА НОВ ПРОЕКТ ЗА РАЗШИРЯВАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВЕНАТА СИ БАЗА В ДЖОРДЖИЯ, АМЕРИКА

Main June 3, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2055 views | no comments

Източник: www.kia.bg

Очаква се годишният капацитет през 2012г. да достигне 360 000 автомобила, което е с 60 000 броя повече от досегашните 300 000 единици
В проекта за разширяване ще бъдат инвестирани 100 млн. щатски долара и разкрити 1 000 нови работни места
КИА Оптима, заедно със Соренто ще стартират производство в завода от септември тази година
КИА Моторс започна проектиране по разширяването на производствената си база в Джорджия. Изменения ще бъдат осъществени в четирите основни цеха - щамповане, заваряване, боядисване и сглобяване, след като официално бе обявено производството на модела Опитма в американската база на марката и планиран годишен капацитет от 360 000 автомобила през 2012г.

Конструирането на елегантната лимузина ще стартира от септември тази година. Заводът ще продължи производството и на представителя в CUV сегмента – Соренто, който е бестселърът на марката в Съединените Щати от януари 2010г. Внушителната производствена база ще разкрие още 1 000 работни места, необходими за трета смяна, с което общата заетост на персонала в завода ще достигне 3 000 човека.

Постиженията на КИА в региона са резултат от усърдната и качествена работа на екипа ни. Увеличаването на капацитета на базата и назначаването на нова работна ръка е доказателство за ангажимента на КИА към Съединените Щати и местната икономика, каза г-н Ahn, президент и CEO на КИА Моторс Америка. КИА отбеляза безпрецедентен ръст в продажбите си тази година. След завидното представяне на Соренто на американския пазар, с гордост и сериозна заявка за успех добавяме към производствената линия и елегантната КИА Оптима.

С инвестиция от 100 млн. щатски долара към досегашната стойност от 1 млрд. щатски долара на завода в Джорджия, проектът включва следните допълнения:

Втора 5 400-тонна преса, инсталирана в цеха за щамповане
Нови роботи позиционирани в цеха за заваряване
Размерът на бояджийното отделение е увеличен и адаптиран към продукция на трети модел
Производствената линия е разширена и приспособена към съществуващите съоръжения като ново оборудване е интегрирано в главния монтажен цех
Над 500 допълнителни парко места са обособени към съществуващата площ

****
KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 13-те си производствени бази в 8 страни КИА продава повече от 2,1 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 172 страни. Днес КИА има 44 000 служители и годишни приходи от 2,02 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън "Силата да изненадваш – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

 
Keywords:   kia
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...