Red Bull Лагерница в събота

Main June 3, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2610 views | no comments

Едно позабравено забавление е на път да се завърне в шампионски стил и състезателно темпо: в събота, на 4-и юни от 12:00 часа ще се проведе първото състезание с лагерници!

Red Bull Лагерница е кодовото име на уникалния проект, в който по столичния булевард Христо Смирненски (отсечката между Семинарията и пл. Журналист) ново поколение лагерници (и лагерничари) ще премерят умения, бързина и технически гений в паралелни спускания по четирима (известни още в спортните среди като "4 cross формат).

48 състезатели ще се явят на трасето в съботния ден час по-рано от старта на надпреварата, защото специален технически екип ще прегледа пригодността и надеждността на конструираните саморъчно лагерници. Задача на комисията също е и да прецени доколко возилото отговаря на зададените от организаторите параметри: дължина на борда до 130 см, ширина – до 50 см, оси до 80 см, диаметър на лагерите – до 13 см (допуска се използването на силиконови колела, както и комбинацията между лагери и силиконови колела), използват се само традизионния материал - дърво, сглобяващите елементи са по избор на конструктора.

Състезателите ще стартират от специална рампа и ще трябва да преодолеят трасе от около 200 м, в което са заложени различни препятствия като скок-платформи, резки завои и бързи прави участъци. С оглед сигурността на всички, трасето ще бъде надлежно обезопасено, а състезателите ще бъдат допускани до старта само с пълна протектна екипировка – каска, протектор за гръб, ръкавици – на състезание, като на състезание!!!

Наградите, разбира се, не са за пренебрегване – през юли победителят ще лети за Мадрид като специален гост на световните серии по мото фри-стайл Red Bull X-Fighters; класиралият се втори грабва страхотно спортно колело, а третият на стълбичката ще отнесе награда за цялата компания – карта за картинг.

По предварителна информация, участниците няма да са само от София – още сред първите регистрирани беше силна група от Плевен, която вече е готова и с дизайнерско изпълнение на лагерница в стил ранен Ейдриън Нюи. Следвайки традицията на колегите от Red Bull Racing, в нашия падок в събота ще бъдат добри приятели и знаменитости – очакваме българският участник в световните серии по клиф дайвинг Тодор Спасов и звездата от новия български филм Лора от сутрин до вечер – Мартен.

Да затъркаляме лагерите: 4 юни (събота), старт: 12:00 часа / бул. Христо Смирненски, кв. Лозенец!

 
Keywords:   red bull
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...