Клиновидна ода за 70-те

Main March 12, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4825 views | no comments

На женевския подиум се състоя премиерата на Bertone Nuccio, прототип, показващ амбициите на легендарното студио за завръщане в челните редици на световния автомобилен дизайн.
Това е напълно работещ автомобил, оборудван с централно разположен 4,3-литров V8-двигател с мощност 480 к.с. Дълъг е 4800 мм, ширината му е 1950 мм, височината - 1220 мм, а междуосието е 2600 мм.
От Bertone твърдят, че в Nuccio са вплетени черти от дизайните на най-добрите им произведения, сред които Alfa Romeo Carabo от 1968 г., Lancia Stratos Zero от 1970 г. и Lamborghini Countach от 1971 г.
Някои елементи от онова време са изнесеното напред купе, трапецовидното предно стъкло и интересният оранжев покрив.
Оранжев цвят е използван и в интериора, където се забелязват анатомичните спортни седалки и аналоговите уреди с централно разположен оборотомер.
Поради специфичната форма на покрива и централно разположения двигател видимостта назад през стандартно задно стъкло би била нулева. Затова на негово място, зад седалките е поставен 26-инчов LCD екран, който визуализира образ, подаден от камери, скрити в задницата на автомобила.


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...