Труден успех за Groupama във Volvo Ocean Race

Main March 12, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4805 views | no comments

Регатата Volvo Ocean Race пристигна в Оукланд, Нова Зеландия. Лидер продължава да бъде отборът на Groupama. Французите задържаха първата позиция с огромна доза късмет. В сряда максималната скорост на тяхната яхта беше 10 морски възела. Вторият в класирането, отборът на Telefonica, попадна на силен попътен вятър от северозапад и успя да поддържа през целия ден скорост от 17 морски възела. Така за много кратко време те успяха да съкратят преднината на Groupama до 100 мили, с което още повече завързаха интригата в най-трудното и престижно състезание по ветроходство в света.
Капитанът на лидерите Томас Ковил беше видимо притеснен при пристигането на регатата в Оукланд. Настроението в противоположния лагер беше на обратния полюс. Капитанът на Telefonica Андрю Кейп изрази увереност и оптимизъм, че много скоро техният отбор ще окупира първото място.
Според организаторите и експертите на Volvo Ocean Race обаче истинският фаворит за златните медали продължава да бъде отборът на Puma Ocean Racing, който в момента е на трета позиция – на едва 35 мили от второто място. Екипажът, предвождан от Кен Рийд, също успя да направи силен финал непосредствено преди финиша във водите на Оукланд.
Сега предстои 11-дневна почивка за участниците във Volvo Ocean Race. Или иначе казано – време е за парти, радват се уморените, но видимо доволни от допира със сушата моряци. Като най-интересен се очертава 17 март, събота. Тогава местните празнуват деня на Свети Патрик, като го отбелязват с тържествен парад, последван от истинска пролетна фиеста.
На 19 март регата Volvo Ocean Race отново ще изелезе в открити води. Следващата спирка е Итахай, Бразилия.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...