Кои коли „позлатиха“ воланите си в България и Европа

Main December 2, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6085 views | no comments

В петъчната вечер в конгресен и шоу център „Рейнбоу Плаза“ бяха раздадени автомобилните „Оскар“-и на годината - „Златен волан на AUTO BILD 2013”. Изданието връчи престижния приз в седем категории - „Зелен волан“, „Ванове“, „Луксозен клас“, „Малки и компактни автомобили“, „Среден клас“, „SUV” и „Купета и кабриолети“. За всеки клас бяха излъчeни победители както от европейския, така и от българския вот.

В рамките на церемонията беше представен иновативният електромобил BMW i3, който грабна „Зелен волан“ и у нас, и за цяла Европа. „Баварецът“ пристигна специално за събитието и напусна страната минути след слизането си от сцената.
Освен него двойни отличия получиха Citroen C4 Picasso и Mercedes S-класа. Те бяха отличени като първенци както за България, така и за Стария континент в класовете „Ванове“ и „Луксозен клас“.
BMW X5 е избраникът на Европа в клас SUV, докато изборът на българите падна върху Range Rover Sport. Обичаният от перничани Golf е международният победител в конкурса, а нашите читатели и журито са избрали Mazda3 в компактния клас. В „Среден клас“ Европа заложи на Audi A3 Седан, а България – на Infiniti Q50. В клас „Купета/кабриолети“ - BMW Серия 4 е предпочетен от нашенци, а Jaguar F-Type е победителят в международния конкурс.
Освен традиционните „волани“ беше връчена и наградата Connected Car за свързаност на автомобила, която отиде при Toyota и Lexus.
Водещ на мероприятието беше коментаторът на Формула 1 Атанас Марков, а негови чаровни асистентки бяха Мис Национален отбор по баскетбол Александра Богданска и Мис Автомобилизъм Вероника Стефанова. Един от представителите на журито, оценяващо автомобилите – певецът Орлин Павлов, изпълни хита си „Живи легенди“. Сред известните личности, връчващи награди, бяха чаровната актриса Деси Бакърджиева, съдията в X-Factor Любо Киров, изпълнителният директор на ЗАД „Армеец“ Румен Георгиев и др.
Наред с наградите на конкретни модели автомобили бяха връчени и призове на личности с особени заслуги в света на колела. „Златен волан за инвестиции в автомобилното производство“ беше даден на „Литекс Моторс“. Отличие за постиженията си в автомобилния спорт получи 8-кратният рали шампион Димитър Илиев, а за инвестиции в автомобилната търговия – Стоян Желев, управител на „София Франс Ауто“ и „Бавария Ауто“. Борис Мареков, основател на „Мото-Пфое“, беше награден с приз за половинвековната си кариера в автомобилната индустрия. Специален приз беше връчен и на Сумитомо Електрик Борднетце България като инвеститор в сферата на доставчиците на автомобилната индустрия.
Успоредно с победителите в конкурса „Златен волан на AUTO BILD” бяха излъчени и победителите в третото издание на конкурса „Автомобилен сервиз на годината“, организиран от Shell България и икономичните горива Shell FuelSave. Голямата награда „Сервиз на годината за 2013 г.” беше присъдена на „Порше София Запад“. Сервизът получи най-висока комплексна оценка от вота на експертното жури и онлайн гласуването на клиенти.
„Порше София Запад“ зае първото място според оценката на журито и в категорията „Голям мултифункционален сервиз”, с минимална преднина пред „София Франс Ауто – Комплекс София 3“ и „Балкан Стар Ритейл“ – клон София (леки автомобили). При компактните мултифункционални сервизи първото място беше отредено на комплекс „Венци Велико Търново“, следван от софийския „ХЕЕД-91“ и „София Франс Ауто - Велико Търново“. Сливенският Автоцентър „ХиГ“ получи наградата „Близо до клиента“, след като събра най-много гласове от потребителите.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...