Jaguar и Land Rover триумфират в „Златен волан на годината“ на Auto Bild

Main December 2, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6070 views | no comments

Мото-Пфое обра наградите в конкурса „Златен волан“ на Auto Bild за България и за цяла Европа на специално организирана галавечер в „Рейнбоу Плаза“. Jaguar F-TYPE триумфира в категорията „Купе/Кабриолети“ за цяла Европа, докато Range Rover Sport триумфира в България в категорията “SUV”. Наред с наградите на конкретни модели автомобили бяха връчени и призове на личности с особени заслуги в света на колела. „Златен волан“ за „Легенда на българската автомобилна индустрия“ спечели един от основателите на Мото-Пфое - г-н Борис Мареков, в чест на достойната му за уважение половинвековна кариера в бранша.
Победителят в класа „Купе/Кабриолети“ Jaguar F-TYPE обединява в едно 75-годишната история на марката Jaguar. Създаден е изцяло с мисъл към шофьора, като предлага ненадминато пътно поведение. Според мнозина това е един от най-красивите и вълнуващи двуместни автомобили, създавани някога. Инженерният етос, залегнат в основата на F-TYPE, e най-добрият и най-лекият алуминий, наличен в света. От него е изградена една изключителна архитектурна конструкция. Теглото на автомобила е забележително равномерно разпределено, което допринася за блестящите динамични характеристики на модела.
Победителят в категория “SUV” на Auto Bild - Range Rover Sport, e считан за съвършения спортен 4х4 автомобил. Той взима най-доброто от революционния дизайн на олекотеното окачване и иновативните технологии на динамичното шаси на Land Rover. Благодарение на своята напълно нова и първа в своя клас алуминиева конструкция на купето новият Range Rover Sport е с 420 кг по-лек от своя предшественик. Това постижение на инженерите направо преобразява динамиката на автомобила и му позволява да съчетае гъвкаво управление и ненадминат комфорт, да постигне уникална комбинация от спортен лукс и върховни офроуд възможности.
На галавечерта на Auto Bild в „Рейнбоу Плаза“ специално внимание заслужи и г-н Борис Мареков, който беше удостоен с титлата „Легенда на българската автомобилна индустрия“. Основателят на Мото-Пфое и бивш генерален директор на „Мототехника“ е посветил почти целия си живот на автомобила. Той е един от хората, представящи живата история на българския автомобилен бизнес. Днес, на 77-годишна възраст, г-н Мареков е сочен за един от доайените в бранша и продължава да работи активно и сега като консултант в основаната от него и Карл-Хайнц Пфое компания – Мото-Пфое.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...