Кой е №1 на пазара в света

Main April 15, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6585 views | no comments

Според окончателните данни за 2012 година Ford Focus официално става най-продаван автомобил в света, съобщава статистическата компания Polk. В тройката на най-продаваните автомобили в своите сегменти попадат и пикапът Ford F-Series, и Ford Fiesta.През 2012 г. са били продадени общо 1 020 410 автомобила Ford Focus, като основните пазари са били Китай и САЩ. В Китай търсенето на Focus е скочило с 51% през 2012 г., а в Щатите през миналата година са били продадени 40% повече автомобили в сравнение с 2011 г.
Ford Fiesta се нарежда на първо място като лидер сред малките автомобили в целия свят, с количество от 723 130 нови регистрации през миналата година. А през 2012 г. са били продадени 785 630 екземпляра Ford F-Series, като по този начин пикапът става трети в списъка на най-продаваните автомобили в света.
Известно е, че през март Ford Focus ST стана най-търсеният спортен хечбек на пазара в Европа. За последното тримесечие на 2012 г. американците са продали почти 2000 такива автомобила. Като цяло от началото на серийното производството вече са реализирани 3800 единици Focus ST. Що се отнася до версията комби на модела, на нея се пада само една четвърт от продажбите на Focus ST. Агенция Speed-Press

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...