Кой казва, че старата Dacia 1310 не може да лети! (видео)

Main March 10, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3266 views | no comments

Старата гордост на румънската автопромишленост и мечта на всеки с бомбе от северната ни съседка - Dacia 1310, всъщност не особено добро по качество копие на Renault 12, е четириврат седан, правен в периода 1969-а - 2004-а. На фона на москвичите и трабантите колата не изглеждаше зле, имаше и спортен вариант - във Франция Renault 12 Gordini, а румънските бегачки в интересен виолетов цвят се подвизаваха дори и у нас с по време на кръговете от шампионатите на бившите соц.страни "Мир и дружба".

Колата имаше стандартно 1,4-литров карбураторен мотор с мощност 65 к.с. /48 кВт при 5500/мин, максимален въртящ момент 102 НМ при 3500/мин, максимална скорост 142 км/ч, ускоряване от 0 до 100 за 17.9 сек. В последните варианти на колата е използван и инжекцион.

Колкото и слаба да изглежда дачийката, двама смелчаци доказват, че може и да ... лети, правейки повече от сериозна каскада - скок от рампа, който по финала си би трябвало да има трагични последици през 1995-а.



За късмет и може би заради меката румънска ламарина, пилотът и навигаторът се отървават без особени проблеми. Пилотът явно е надвишил необходимата за нормално извършване на каскадата скорост, колата подминава меката част за приземяване след рампата и буквално се забива вертикално в асфалта. Румънски късмет след неочаквано дълъг полет на чаушеско-мерцедеса!

 
Keywords:   dacia 1310, renault, renault 12
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...