Кралят на Мароко откри завода на Renault в Танжер

Main February 10, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3390 views | no comments

Негово величество кралят на Мароко Мохамед VI откри завода на Renault-Nissan в Танжер заедно с Карлос Гон, шеф на алинаса.
1 милиард евро е инвестирала компанията във фабриката, като максималният й капацитет е за 400 000 единици годишно. Това е първият автомобилен завод в света с нулеви емисии на CO2 и е най-големият по южното Средиземноморие.
Renault има силно присъствие в Мароко от повече от 80 години. Компанията разчита на стратегическата позиция на пристанището на Танжер като връзка между Атлантика и Средиземноморието, което е изключително удобно за доставчиците.
Заводът стартира дейността си с два нови модела - Lodgy и компактен товарен ван, който ще има и пътническа версия. Специално за работниците в него френският производител и Мароко са формирали Институт на занаятите към автомобилната индустрия (IFMIA), финансиран на 100% от държавата.
Емисиите от CO2 на фабриката са намалени с 98% спрямо тези на завод с подобен капацитет. Иначе казано – до 135 000 т годишно. Освен това той няма да отделя в естествена среда никакви отпадни води с индустриален произход.
Renault е лидер на пазара в Мароко от 1928 г. насам. Миналата година френският производител завладя 37% от пазара с марките Dacia (№1 там) и Renault (№2). Търговската мрежа на компанията включва 64 представителства. Освен завода в Танжер, Renault разполага с още един в Казабланка.

 
Keywords:   co2, nissan, renault, renault nissan
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...