Aston Martin V12 Zagato най-накрая готов

Main February 10, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3520 views | no comments

Aston Martin най-накрая представи официално серийната версия на V12 Zagato, малко преди дебюта по време на конкурса Concours d`Elegance в Кувейт, който стартира на 15 февруари. Спортният автомобил е базиран на V12 Vantage и празнува 50-годишнина на DB4GT Zagato.
За направата на всеки един модел са нужни около 2000 човекочаса. Предният капак, покривът и вратите са изградени от алуминий. Калниците, праговете и крилото на багажника са изградени от въглеродни влакна. Отвътре интериорът предлага анилинови кожени седалки, карбонови елементи и акценти в черен пиано лак.
Според брошурата на компанията спортният модел разполага с 6-литров V12 двигател с мощност 510 к.с. и въртяш момент 570 Нм. Той е свързан с 6-степенна механична трансмисия, която позволява на 1680-килограмовия спортист да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,2 сек., максималната скорост достига 305 км/ч.
Производството на V12 Zagato ще започне през третото тримесечие на годината, като първите доставки ще се осъществят през четвъртото.
Aston Martin ще произведе само 150 бройки, като всичките са на разположение за предварителна поръчка с начална цена от 398 500 евро.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...