Маркионе: „Ръцете долу от Alfa!”

Main February 8, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4225 views | 1 comment

Fiat не възнамерява да продаде спортната си марка Alfa Romeo на Volkswagen AG, е заявил Серджо Маркионе, шеф на компанията, след като колегата му от VW Фердинанд Пийх е проявил интерес към такава сделка. „Докато стоя начело на Chrysler и Fiat, г-н Пийх никога няма да купи Alfa Romeo. Тя е неприкосновена. Казах му го. Ще му телефонирам и ще му изпратя имейл", е заявил в петък италианецът пред Automotive News Europe.
Според него би било редно Пийх да се фокусира да оправи кашите на Seat, испанската марка, която е част от спортното подразделение на VW Group. „Аз не съм купувал Seat, той купи тази марка и не знам дали ще успее да оправи нещата с нея, но трябва да опита", е била ироничната забележка на Маркионе по повод немския му колега.
На изложението в Детройт миналия месец Маркионе заяви, че Alfa се завръща на пазара в САЩ през 2012 г. и още тогава опроверга слуховете за продажба на марката с репликата: „Не я даваме и за тонове пари".

 
 

 
 

Comments

 
Autohop Bg, (over 13 years ago)
Не пип, че пляс :)
+1

Positive: 1
Negative: 0


 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...