Eвропейска премиера за новия Aveo Sedan в Женева

Main February 8, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3730 views | no comments

Източник: www.chevrolet.bg

Съчетание от стила на малкия клас и вътрешното пространство и комфорта на фамилните модели
Отличен комфорт и динамика на пътя
Гамата от двигатели включва нов 1.3-литров дизелов двигател с технология старт/стоп
Пазарната премиера е насрочена за лятото на 2011 година


Подобно на последното автомобилно изложение в Париж през миналата есен, компанията Chevrolet е подготвила много нови и интересни за публиката премиери за изложението в Женева, сред които е и европейският дебют на версията седан с четири врати на новия Aveo. Toзи привлекателен малък седан отбелязва премиерата си малко след тази на своя братовчед в лицето на новия Aveo хечбек, получил горещ прием и отзиви при световния си дебют през миналия септември.

Версията седан на новия Aveo отбеляза своята световна премиера на автомобилното изложение в Детройт, САЩ през месец януари (на американския пазар моделът ще се предлага под името Sonic) и споделя много от самоуверените елементи в дизайна на хечбек-версията. В същото време, докато хечбекът вероятно ще допадне на по-младите потребители, очакванията на Chevrolet са по-зрялата стилистика на седана да привлече различна, преди всичко семейна публика.

"Новият Aveo представлява още една важна стъпка напред за нас във всяко едно отношение – дизайн, поведение на пътя, качество и пространство за пътници и багаж", отбелязва Уейн Бранън, президент и изпълнителен директор на Chevrolet Europe. "Бихме искали да видим в негово лице повторение на Cruze с неговия пазарен успех. Актуалното поколение на Aveo седан заема пето място по продажби в класа на малките седани в Европа с пазарен дял от 12.5%, а с новия модел се надяваме да увеличим значително този дял."

Погледнати отпред, седанът и хечбек-версията споделят един и същ целеустремен стил в дизайна с подчертани сдвоени предни светлини, предна решетка от два хоризонтално разделени елемента и компактни, напрегнати форми на каросерията. Възходящата клиновидно назад линия на долния ръб на страничните прозорци е особено впечатляваща, придавайки на новия седан с четири врати изискан профил, напомнящ този при по-големия му братовчед Cruze седан.

С дължината си от 4399 мм и широчина от 1735 мм, новият Aveo седан е по-дълъг и по-широк от своя предшественик. Багажното пространство също е срад най-добрите в този автомобилен клас със своя внушителен обем от 502 литра.

В същото време интерериорът е не само просторен, но се характеризира и с модерни стилистични детайли като вдъхновеният от мотоциклетния дизайн централен блок на контролните прибори с аналогов оборотомер.

Централната конзола се отличава със синьо индиректно осветление, а цялата предна част от купето е буквално обгърната от извитите форми на арматурното табло. Клиентите на Aveo ще оценят високо качеството на използваните в интериора материали, многобройните места за съхранение на предмети в централната конзола и модерната аудиосистема с USB и AUX-връзки за включване на външни източници и Bluetooth-интерфейс.

Насочен към европейския вкус

Ходовата част на Aveo е преминала през специални фини настройки, благодарение на които предлага вдъхновяващо поведение на пътя като съществена заслуга за това има изключително стабилната каросерийна структура с интегрирана носеща рама BFI (Body Frame Integral). Всички версии на модела използват независимо предно окачване тип McPherson. Част от серийното оборудване на Aveo седан ще бъдат електрическото сервоуправление (EPS), eлетронният контрол на стабилността (ESC) и антиблокиращата система на спирачките (ABS).

Моделът ще се предлага с пълна гама от четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели, съдържащи последни технологии като променливо управление на времето за отваряне на клапаните, безстепенно променливо управление на фазите на разпределителните валове и система за директно впръскване на гориво common rail при дизеловите агрегати.

Гамата от бензинови двигатели включва две 1.2-литрови версии (70 к.с. и 86 к.с.), 1.4-литров агрегат (100 к.с.) и 1.6-литров двигател с максимална мощност 115 к.с. За първи път моделът Aveo ще бъде предлаган и с два варианта на 1.3-литровия дизелов двигател, разполагащи съответно с максимална мощност от 75 к.с. и 95 к.с. и оборудвани серийно с технология старт/стоп.

Първата 6-степенна автоматична предавателна кутия в малък модел на марката Chevrolet ще се използва при версиите Aveo 1.4 и 1.6 и ще се предлага по желание на почти всички пазари. Маханичните трансмисии разполагат с 5 или 6 предавки в зависимост от избора на двигател.


За марката Chevrolet
Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 4 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и практичност. Едновременно с това те предлагат отлично съчетание от цена и качества. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, марката Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от над 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2010 година, Chevrolet увеличи своя дял на европейския пазар до ниво от 2.5 процента, реализирайки 477 194 автомобила. Към момента марката Chevrolet разполага с мрежа от 2 700 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Гамата на Chevrolet включва градския модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира седем нови модела – изцяло новия фамилен ван Orlando, новия SUV-модел Captiva, версията Corvette Grand Sport Coupé, новото поколение на Aveo във версии хечбек с пет врати и седан, хечбек-версията на Cruze с пет врати, спортното купе и кабриолета Camaro и високотехнологичния електрически Chevrolet Volt, отличен с множество престижни награди. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Испания, Франция и Турция. Основаната в Съединените американски щати от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма ще отбележи своя вековен юбилей през 2011 година.

 
Keywords:   aveo, chevrolet
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...