Новият Jeep Cherokee – 4х4 за всеки ден

Main November 27, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2925 views | no comments

-Jeep Cherokee 2008 може да бъде поръчан и у нас на цени от 63 938 лева с ДДС

Изцяло новият Jeep Cherokee остава верен на легендарното си 4х4 наследство, като в същото време предлага на клиентите повече рафинираност и удоволствие по време на движението по стандартни пътища. Новото Cherokee запазва неприклонния дизайн на Jeep и сега го предлага в комбинация със стандартната и изцяло нова Selec-Trac система за постоянно задвижване на четирите колела. Също така, Cherokee предлага още по-богато стандартно оборудване, а като опция се предлага луксозният кожен пакет, който е наличен само извън територията на Северна Америка.

Изцяло новият Jeep Cherokee е идеалното 4х4 за ежедневна употреба", заявява Майкъл Менли, изпълнителен вице президент на Международни продажби, маркетинг и бизнес развитие на Chrysler LLC. Ние съчетахме доказалите се Jeep 4x4 качества в позиционирания в средния клас Cherokee с луксозен кожен пакет и добавихме уникални системи и технологии, които правят управлението на Cherokee еднакво приятно както в градска обстановка, така и в джунглата", допълва той.

Една от най-интересните новости при Jeep Cherokee е напълно разгъващият се мек таван Sky Slider™, който предлага на клиентите на автомобила да изпитат усещането от управлението на открит модел. Към допълнителната екипировка на колата са включени също така и автоматични чистачки, стъкла със система за експресно отваряне и затваряне, програмируеми седалки, аудиосистема и странични огледала, и др. В стандартното оборудване на Jeep Cherokee могат да бъдат открити автоматична климатична инсталация, регулируем волан, отопляеми странични огледала с автоматично прибиране, фарове за мъгла, алуминиеви джанти и др.

Новото Cherokee се предлага в две версии - Jeep Cherokee Sport и Jeep Cherokee Limited, а продажбите му извън територията на Северна Америка ще започнат преди края на тази година.

Sky Slider
Текстилният Sky Slider таван предлага сгъване в няколко позиции, в това число и пълно прибиране в предната или задната част на автомобила, както и частично разтваряне във всяка една междинна точка. Манипулациите се извършват изключително лесно, чрез един единствен бутон.

Икономичен и мощен 2.8 литров CRD дизелов двигател
Новият Jeep Cherokee се предлага с нов 2.8 литров DOHC шестнадесетклапанов комън рейл турбодизелов двигател. Със своя турбокомпресор с променлива геометрия (VGT) и максимален въртящ момент от 460 Нм при 2 100 об/мин, моторът предлага най-добрите показатели в своя клас. Максималната мощност на дизеловия агрегат е 177 конски сили при 3 800 об/мин. В комбинация с петстепенната автоматична предавателна кутия, дизеловата версия на новото Cherokee предлага и най-добрата теглителна способност от 2 800 килограма. В същото време, свободният пробег на колата е 725 километра.

3.7 литров V6
Новото Cherokee се предлага и с 3.7 литров SOHC, V-образен, шестцилиндров бензинов двигател. Максималната му мощност е 205 конски сили при 5 200 об/мин, а максималният въртящ момент достига 314 Нм при 4 000 об/мин.

В зависимост от избора, който ще направят бъдещите собственици на новото Cherokee на Jeep, те ще могат да избират между три вида предавателни кутии - шестстепенна механична и пет и четиристепенна автоматична.

Selec-Trac система за задвижване на четирите колела
Новата Selec-Trac II система за постоянно задвижване на четирите колела е стандартна за версиите Sport и Limited на Jeep Cherokee. Системата е в състояние да работи в три основни режима - 2WD, 4WD Auto и 4WD Low, като превключването се извършва чрез монтиран на конзолата ключ.

Безопасност
В екипировката на новия Jeep Cherokee могат да бъдат открити впечатляващ брой системи за активна и пасивна безопасност. В това число са включени модерни многостепенни предпазни въздушни възглавници, спирачна антиблокираща система с разпознаване на състоянието на пътя, система за контрол на сцеплението на гумите с пътя, система за подпомагане на спирането, деформируеми зони, електронна стабилизираща програма, системи за подпомагане на потеглянето и спускането по наклон и много др.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...