Hyundai обра наградите за сигурност и екологичност на три континента

Main November 26, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 3036 views | no comments

През изминалата седмица моделите на корейския автомобилен гигант Hyndai спечелиха поредица от награди за най-сигурни и екологично чисти автомобили.

Специалната модификация на високопроходимия Tucson с двигател с горивни клетки завоюва първото място в престижния конкурс Chаllenge Bibendum за екологично балансирано присъствие на пътя, който се проведе тази седмица в Шанхай. Автомобилът на Hyundai премина успешно задължителните тестовете за шум, икономичност, замърсяване на околната среда и вредни емисии на CO2. С добрите си еко резултати той изпревари конкурентите от Daimler AG, GM и Nissan и спечели категорично наградата в класа на високопроходимите автомобили.

Tucson FCEV е второ поколение автомобил с горивни клетки - електрохимично устройство, което преобразува химичната енергия на окисляването на дадено гориво в електрическа енергия. Основният плюс на технологията е изключително ограниченото отделяне на вредни емисии в атмосферата. Tucson FCEV използва водородно гориво, сгъстено до 350 бара и може да измине разстояние от 350 км само с едно зареждане. Максималната скорост, която развива, е 150 км/ч. Сърцето на автомобила е 80 киловатов двигател, разработен изцяло от Hyundai. 34 автомобила и 4 автобуса с еко двигателя вече се използват от корейското правителство, а в момента текат преговори и за доставки в САЩ.

През ноември еко награда спечели и друг модел на Hyundai – i-30. Оборудваният с модерен 1,6 - литров комън рейл дизелов двигател автомобил се справи с голям брой хибридни конкуренти в тазгодишното издание на World Solar Challenge 2007 в Австралия и зае челната позиция в своя Greenfleet Technology Class.

През тази седмица три модела на корейският гигант пък бяха обявени за най-сигурни автомобили в конкурса на IIHS (Isurance institute for Highway Safety’s) в САЩ. Santa Fe и Veracruz печелят награда в SUV сегмента, а Hyundai Entourage в класа на минивановете. Тези три автомобила са избрани заради тяхната способност да предпазват пътниците отпред, отстрани и при удар отзад. И трите събраха максимума от 5 звезди при краш тестовете за челен и страничен удар. Оценката на всеки автомобил се оформя след многобройни изследвания, включително и травми по манекените и деформацията на структурата на автомобила. Освен това изпитваните автомобили трябва да бъдат задължително снабдени с ESC-система за контрол на стабилността, която е серийна в трите модела. С нея разполагат общо 73% от автомобилите на Hyundai.

 
Keywords:   bibendum, co2, daimler ag, hyundai, nissan
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...