Нови градски автобуси за София от Мерцедес-Бенц

Main October 16, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 3694 views | no comments

-Кметът на София Бойко Борисов получи ключовете (символично) от новите превозвачи

Видео от събитието можете да видите тук:AutoPress.tv

Днес в София на площад "Александър Невски" се състоя предаване на 19 бр. соло градски автобуси Мерцедес-Бенц, модел Conecto и Citaro, на фирма Карат С - един от най-дългогодишните и големи клиенти на Балкан Стар Аутомотив ЕООД. До средата на месец октомври предстои още една доставка от девет градски автобуса, с която паркът на фирма Карат С от градски и туристически автобуси, закупени от Балкан Стар, надхвърля 50 броя.

За пръв път в София и страната се внасят нови модели нископодови градски атобуси Мерцедес-Бенц с двигател Евро 4. Моделът Conecto е с изцяло нископодова концепция и е първият от този тип, произведен в завода на ЕвоБус Мерцедес-Бенц в Истанбул.

Високотехнологичният обновен градски автобус Citaro, от който от 1998 г. до днес са произведени над 18 000 броя, е обявен за автобус на 2007 г. от международно жури на Автомобилното изложение ИАА в Хановър.

Новите автобуси ще обслужват градския транспорт на столицата и софиянци ще имат възможността да оценят комфорта и надеждността им. С това ново попълнение от екологично чисти, нископодови градски автобуси с изключителен дизайн и отлични експлоатационни качества. София убедително заема своето място сред европейските столици с градски автобуси за бъдещето.

Новият модел Conecto се отличава с икономичност и висок комфорт за пътниците. Този нископодов автобус е създаден, за да отговори изцяло на съвременните високи изисквания към обществения транспорт.

Новият Conecto и обновеният Citaro се задвижват от б-цилиндров двигател с мощност 286 к.с. при 12-метровия автобус, с патентована технология BlueTec за постигане на екологична норма Евро 4 и автоматична скоростна кутия ZF. Освен със своята екологичност двигателят Мерцедес-Бенц Евро 4 се отличава и с по-нисък разход на гориво в сравнение с предшественика му Евро 3. BlueTec-технологията позволява по-лесно преминаване към стандартите на Евро 5.

Оборудването на новите градски автобуси съответства на всички Европейски директиви за хомологизиране и е съобразено с потребностите на хората със затруднена мобилност.

Автобусите разполагат с три врати и имат общ капацитет за около 100 пътници, от които 31 седящи места. Автобусите са с окачване на въздушни възглавници, спирачна система с ABS, ASR, електронни табели с възможност за надписи на български език, рампи и зона в салона на автобуса за инвалидни и детски колички, звуков сигнал за
незрящи граждани.

За автобусите е осигурено сервизно обслужване и доставка на резервни части във всички оторизирани сервизи на Балкан Стар Аутомотив. Като сервизен партньор на доставчика, фирма Карат С има възможност за самостоятелно професионално и квалифицирано обслужване на автобусите си.

 
Keywords:   amp, autopress, citaro, nid, ntid, pid, target, tv index
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...