Нови платформи за Ford и General Motors - За създаване на по-малки модели

Main July 17, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1262 views | no comments

През последните години стана традиция в автомобилната индустрия всеки нов модел да е по-голям по размери от предходния. Тази тенденция ще се измени в следващите години от компаниите Ford и General Motors, тъй като двата производителя на коли от Мичигън искат да създадат продуктова линия, подходяща за продажби по целия свят.

Наскоро Ford пусна в продажба модела си Taurus, който е най-големият седан, предлаган от компанията. Бъдещият модел Taurus ще бъде с по-малки размери от настоящия, но ще бъде по-голям от средноголемия Ford Focus. Предстоящият Taurus ще е по-малък и ще се базира на новата глобална платформа C/D, разкрива информация на изданието The Detroit News.

От Ford планират да заменят три от настоящите си платформи с новата европеска архитектура C/D. Модерната платформа ще е достатъчно гъвкава, за да се приложи за създаването на средноголемите и големите автомобили на компанията като например Taurus, Ford Focus, Flex и Edge. Конструкцията C/D ще се използва и за бъдещите версии на Ford Explorer.

Подобни теми, свързани с употребата на новите платформи, се обсъждат и в компанията General Motors. От ръководството й възнамеряват да базират новия си Chevrolet Impala на платформата Epsilon II platform – същата, на която ще се базира и Chevrolet Malibu.

Ще отнеме няколко години, докато по-малките модели се появят в изложбените зали за автомобили. Бъдещият Taurus няма да бъде представен пред потенциалните си клиенти до 2013 година.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...