Нов търговско- сервизен център на Ситроен във Видин

Main December 22, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 3825 views | no comments

Търговският и сервизен център на Ситроен е собственост на акционерното дружество Автомотор Видин. Разположен е в непосредствена близост до централната част на града, на оживена пътна артерия свързваща града с пътя към Монтана,София и ферибота за Румъния. Центърът е изграден и обозначен по нормите на Ситроен. Предназначен е за продажба на автомобили Ситроен, резервни части за тях и сервизното им обслужване. Разполoжен е на площ от 6040 кв.м, от които застроена площ 2 013 кв.м. и разгърната площ 2 163 кв.м.

Търговският и сервизен център разполага с шоу-рум, експрес сервиз, основен сервиз, пункт за годишни технически прегледи, каросерийно и бояджийно отделения, щанд и склад за резервни части, офиси, кафе-бар и открит паркинг.

Шоу-рума, с площ 329 кв. м., е разположен на лицевата част на Центъра. В него могат да бъдат изложени 8 автомобила. В шоу рума се намират и зоната за издаване нови автомобили и 2 офиса на дилърите, търговска площ за продажба и излагане на резервни части консумативи и аксесоари с витрина авто бутик. В шоу рума, в непосредствена близост до приемното на сервиза, се намират работните места за 2 приемчици, които изготвят поръчките за обслужване и ремонт и обясняват извършените работи отразени във фактурите при издаването на автомобилите. В шоу рума е разположена и касата.

В северното крило на Центъра, непосредствено до шоу рума, на площ от 54м2 е разположена зоната за приемане на автомобилите за обслужване и ремонт с отделен вход.

До зоната за приемане, с 2 отделни входа, е разположен Експрес сервиза. На площ от 114 м2 са разположени 2 работни поста снабдени с 2 подемника, включително 1 четириколонен. В експрес сервиза се извършват услугите: смяна на гуми, проверка на изпускателния тракт, проверка на спирачна система, смяна на амортисьори, проверка на светлините, смяна на масла и филтри. Експрес сервиза разполага със стендове за монтаж, демонтаж и баланс на гуми, стенд за регулиране на преден и заден мост, стенд за диагностика и пълнене на климатици.

В отделно помещение са разположени зоната за предпродажбена подготовка на новите автомобили и поста за миене и разконсервиране на автомобилите. На отделен работен пост, оборудван с подемник ножичен тип, се извършват годишни технически прегледи.

Експрес сервиза и пункта за ГТП работят с удължено работно време без предварително записване. Основният сервиз съдържа 3 отделения: механично, каросерийно и бояджийно.Механичното отделение е с площ от 504м2. В него се извършва пълния обем от ремонтни дейности свързани с гаранционното и извънгаранционно обслужване, включително диагностика и ремонт на двигатели, ремонт на спирачна система, диагностика и ремонт на ходова част и др. Обособени са 6 работни поста с 6 подемника, от които 1 четириколонен. Каросерийното отделение е на площ 360 кв.м. и разполага с 3 работни поста, оборудвани с 2 подемника и стенд за разпъване тип "Спанези. Бояджийното отделение, разположено на площ от 270 м2, е оборудвано за работа с екологично чисти водоразтворими бои и материали от световно известна фирма доставчик – "Сикенс. Отделението разполага с 1 бояджийска камера. Зоната за подготовка е с 2 поста. В отделно помещение се извършва смесването на боите с компютърно управление. Склада за резервни части е с разгърната площ от 124м2, разположено на два етажа.

Центърът е оборудван съгласно нормите на Ситроен с:
- Диагностично оборудване Lexia 3,
- Система Lazer Network с 3 работни поста за обслужване на поръчките за резервни части и сервизната дейност;
- Пълен комплект специализиран инструмент за всички модели;
- Програмно осигуряване за обслужване на цялата гама автомобили Ситроен;
- Демонстрационни автомобили за клиенти.
- В Търговско-сервизния център има 25 работни места за основен и помощен персонал. В основния персонал има висококвалифицирани специалисти като дилъри за продажба на автомобили, 1 експерт-техник и 2-ма приемчици, които актуализират познанията си минимум 1 път годишно, 1 контрольор на качеството, 1 специалист по продажба на резервни части, кооринатор по предпродажбена подготовка и др.
- Тарифите за продажба на нови автомобили, резервни части и аксесоари са идентични с тези в мрежата на Ситроен за страната и са достъпни за клиентите. Цените на пакетните услуги са обявени на специално табло.
- Нормите за гаранционно обслужване, контрол и обучение на техниците се спазват стриктно.
- Центърът e включен в националната мрежа за репатриране на аварирали автомобили чрез зелен телефон и централен диспечерски пункт в София.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...