Volkswagen Passat R36 2007

Reviews December 24, 2006 | AutoDrum.com A- A+ 2852 views | no comments

Volkswagen е на път да пусне в продажба най-потентният си "R" модел досега - Passat R36. Присъединявайки се към R32, той ще бъде вторият модел, носещ маркировката “R”, като ще бъде не само най-бързия Passat, правен досега, но и най-бързия серийно произвеждан автомобил на Фолксваген.

Основата на R36 е новият 3,6 литров FSI V6 двигател, развиващ 300 кс. Съчетан е с много бърза 6-степенна DSG предавателна кутия, предаваща мощност към всичките четири колела за максимално сцепление. Всички амортисьори и ресори биват подобрени, а спирачните дискове и челюстите към тях са уголемени, с цел повишаване спираната мощ на автомобила.

Оформлението на каросерията подсказва за потенциала, като отпред престилката е разделена на три части, наподобяваща много на тази на Golf R32. Отстрани на ниските прагове и странични лайсни са уникалните 18” джанти, обвити в 235/40 R18 гуми. Задната ниска престилка дава подслон на комплект от никелирани накрайници за ауспусите и преработени стопове.

Отпред, двете седалки са със спортно оформление, носещо логото R36. Предното табло е облечено в алуминиеви панели, като те се допълват от спортен волан и спортни педали.

Нивото на окоплектовка, както и при стандартният Passat, остава високо благодарение на ABS, ESP ( Електронна Система за Стабилност), ксенонови фарове, двузонов климатроник, нагряващи се предно, задно стъкло и седалки, шест въздушни възглавници и радио/CD плеър.

Този R36 се нарежда на първо място при Passat-ите с ускорението от 0-100 км/ч само за 5,6 сек. и електронно ограничена скорост от 250 км/ч.

Passat R36 ще направи своя дебют на 30 ноември на изложението в Есен, Германия. Цените ще бъдат оповестени малко преди пускането в продажба в Великобритания през 2007 година.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...