Раждането на българските автомобили

Main August 13, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9595 views | no comments

След компактния Voleex C10 и пикапа Steed SUV-ът Hover H6 ще бъде третият модел, който ще бъде сглобяван в завода на „Литекс Моторс“ до Ловеч. В момента тече опитно производство на новия „софтроудър“, който ще получи български VIN-номер от тази есен. Всъщност заводът има възможност да прави голям брой модели благодарение на гъвкавата си поточна линия, но производството е съобразено с търсенето на пазара. Към днешна дата общият брой на направените в България автомобили е над 1500 и от конвейера слизат по 20 Steed-а дневно – което не е велико постижение, но е повече от задоволително на фона на изключително свития пазар у нас. Преди „якия пикап“ от поточната линия слизаше Voleex C10 – т.е. в завода редуват моделите, а не ги правят заедно.
Първи впечатления от Great Wall Hover H6
В производството на Great Wall в България са заети 150 души – но ако в Италия, където китайската компания има добри позиции, започнат да купуват повече, работните места могат да бъдат увеличени бързо. Операторите на поточната линия до Баховица са почти деца – на възраст от 18 до 23 години, и са главно от Ловеч и региона. Мениджърите от средно ниво са на възраст около 30, а представителите на висшия мениджмънт – на близо 50 години. Посещението на нашия екип в производственото съоръжение ни убеди в брилянтната дисциплина на всички служители, които бяха изключително съсредоточени в работата си (да не кажем роботизирани) и не губеха време в приказки – както става в повечето български фирми.
Тест на Great Wall Voleex C10
Двигателите (засега само бензинови) идват готови от Китай, както и боядисаните купета – у нас се грижим единствено за асемблирането на компонентите. Но ако продажбите вървят добре, във фабриката на „Литекс Моторс“ ще започват производството и от по-ранна фаза, като стартират и работата на бояджийски и заваръчен цех. Благодарение на нашата галерия можете да надникнете в кухнята на българското автомобилостроене.
За година и половина пазарният дял на Great Wall в България е добър, а с усъвършенстването на продуктите марката има шанс да намери още по-голям брой приятели главно заради изгодните цени, щедрото оборудване и 5-годишната гаранция.

 
Keywords:   C10, steed
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...