Регата „Peugeot - Порт Варна“ стартира днес

Main July 27, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 10480 views | no comments

От днес до 29 юли акваторията на Варненския залив ще бъде арена на надпреварата между най-добрите български ветроходни екипажи. Последният уикенд на юли ще даде отговор на въпроса кои ще бъдат отличниците в едно от най-старите ветроходни състезания у нас - регата „Peugeot - Порт Варна".
Началото е през далечната 1976 година. Управителният съвет на яхт клуб „Порт Варна" организира международната ветроходна регата „Георги Димитров", проведена тогава по маршрут Варна - Одеса - Варна. Ветроходната надпревара поставя немислими рекорди по масово участие на екипажи, като неведнъж броят на стартиралите яхти е над 100!
След смъртта на капитан Георги Георгиев през 1980 г., с решение на Управителния съвет, клубът е преименуван на яхт клуб „Капитан Георги Георгиев-Порт Варна". В най-новата ни история регатата се трансформира във ветроходно рали за купата на община Варна или регата „Порт Варна".
За втора поредна година състезанието се провежда като ветроходна регата „Peugeot - Порт Варна". „София Франс Ауто - Варна" ЕАД, официален представител на Peugeot за Варна, е партньор на яхт клуб „Капитан Георги Георгиев - Порт Варна" в провеждането на ветроходни регати за подрастващи и възрастни. За една година Peugeot и „Порт"-а организираха състезания за детските и олимпийски класове и за килови яхти.
През целия уикенд Peugeot ще представи за тест най-новите модeли на марката - 208, 308, 508, 4008.

 
Keywords:   peugeot
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...