Toyota отново изпревари GM

Main July 27, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 10930 views | no comments

Toyota си върна лидерството по продажби за първите шест месеца от годината и отново изпревари General Motors.
За коментирания период японският производител е реализирал на пазара 4,97 млн. бройки, което е с 33,7% повече от първото полугодие на 2011 г. Така Toyota надскочи собствения си рекорд отпреди четири години - 4,81 млн. коли за шест месеца.
От януари до юни тази година американският гигант е продал с 300 000 автомобила по-малко. Очаква се, че заради това General Motors няма да успее да си върне палмата.
Експертите смятат, че ръстът в продажбите на Toyota е следствие от активирането на пазара в Северна Америка и в Азия, както и нарастващото търсене на хибридите.
През 2011 г. General Motors реализира 9,03 млн. автомобила. Второ място заема VW с 8,16 млн. леки коли, а Toyota бе едва четвърта. През 2010 г. японската компания бе номер едно с резултат от 8,42 млн. продажби.

 
Keywords:   general motors, toyota
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...