Рекордно тримесечие за Ferrari

Main May 15, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5130 views | no comments

След като приключи финасовата 2011 г. с рекордни продажби, Ferrari продължава успешния си ход и през първото тримесечие на 2012.

От началото на януари до края на март тази година Ferrari е продал 1733 автомобила и бележи пазарен ръст с 11,5% повече в сравнение с първото тримесечиe на 2011. Тези резултати осигуряват на италианската марка оборот в размер на 556 млн. евро (+ 13,2 %) и чиста печалба ог 42,1 млн. евро (+ 17,2 %).

В момента Англия държи лидерската позиция на пазара с впечатляващо увеличение на продажбите
(+ 31%) за първите три месеца на годината пред Германия (+ 24%), Близкия изток (+ 23%) и САЩ (+ 16%). Обаче местният пазар (Италия) отстъпва драматично със спад на продажбите от порядъка на 65%, икономическата конюнктура и данъците за луксозните коли на Апенините оказват непосредствено влияние върху пазарните резултати на марката.

Новото Ferrari F12 Berlinetta и нарастването на продажбите на марката в Китай ще осигурят на Ferrari рекордна 2012 година, без да се очакват някакви сериозни сътресения в общата, прогнозират експерти. В допълнение на това от Маранело извадиха новите си печеливши козове, като потвърдиха появата на заместника на Ferrari преди края на годината, първото хибридно Ferrari и една мистериозна лимитирана серия.


 
Keywords:   berlinetta, ferrari
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...