Shell в топ 50 на най-иновативните

Main May 15, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5190 views | no comments

Изданието Technology Review на Масачузетския технологичен институт (MIT) включи Shell в годишния си списък с 50-те най-иновативни компании в света за 2012 г. Това е единствената представена международна петролна компания от енергийния сектор.
Списъкът, който се публикува от MIT и се прави от Technology Review, описва иноваторите като компании, чието новаторство принуждава останалите да променят своя стратегически курс. Тези 50 компании в списъка се представят от създателите му и като „компании, които през последната година са демонстрирали оригинална и ценна технология, въвели са я на пазара в съществен мащаб и по ясен начин са повлияли на своите конкуренти“.
Според Technology Review Shell е успяла да влезе в този списък, защото е разработила методи за експлоатация на залежи на петрол, за които досега това е било невъзможно.
Припомняме, че компанията разработи по-евтин начин за извличане на петрол от шисти.
Пълният списък с „50-те най-иновативни компании за 2012 г.“ може да бъде разгледан тук: http://www.technologyreview.com/tr50/2012/?topic=energy.
Другите компании, включени в списъка в категориите енергетика и материали, отразяват изобретяването на нови технологии и възможността да се погледне по иновативен начин на съществуващи проблеми.
Shell държи 11 от 15 световни рекорда за разработки в дълбоки води, включително най-дълбокото сондиране и производствена платформа, най-дълбокия подводен кладенец и най-дълбокия подводен тръбопровод за проекта Пердидо в Мексиканския залив.



 
Keywords:   MIT, shell, technology review
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...