Седанът Aveo – новият пазарен „боец“ на Chevrolet

Main April 5, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2875 views | no comments

На Женевския автосалон компанията General Motors представи на европейската публика седанът си Chevrolet Aveo. Той дебютира първо в Щатите под името Chevrolet Sonic, който всъщност беше вариант седан на хечбека Chevrolet Aveo с пет врати, чието ново поколение видяхме миналата есен в Париж. Седанът ще излезе на пазара в Стария континент през лятото.

Chevrolet Aveoще се предлага с два нови мотора – 1,8 л, 135 к.с. бензинов, атмосферен и турбо 1,4 л. с мощност 138 к. с. Първият ще е на разположение с петстепенна механича или шестстепенна автоматична кутии, а турбовариантът ще има шестстепенна класическа механична кутия.

Вариантите седан на Chevrolet Aveo предлагат богато базово оборудване, като в новата кола има 10 предпазни въздушни възглавници, система за разпределение на спирачното усилие, елктросерво на волана и фирмена спътникова комуникационна система OnStar. Като опции ще се предлагат 17-цолови джанти, система за дистанционно пускане на мотора, електроподгрев на предните седалки, люк и USB-конектор.

Новият автомобил изглежда доста по-"сериозно", пораснал е малко в габаритите, но остава на пазарното бойно поле, като непосредствен конкурент на бестселъра на Renault и Dacia - Logan.
В техническо отношение Aveo е много близък до евробратовчеда" си Opel Corsa и предлага аналогични мотори. Базов е бензиновият 1,2 - 71 и 83 к.с., следват 1,4 литра 101 к.с., 1,3-литров турбодизел - 76 и 96 к.с.

Продажбите на новото поколение седани и хечбеци Aveo тръгват едновременно в целия свят в началото на това лято и тогава ще станат ясни останалите технически подробности, цени и къде ще се правят колите.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...