Супер-изненада - mini MINI и то John Cooper Works!

Main August 19, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1632 views | no comments

Още не е протекъл дебютът на най-новото MINI - Countryman, а от недрата на марката изплува информация за нов и доста маниашки мъник в чиито дрешки се е намъкнал сериозен здравеняк. Дизайнът на колата е вече добре познат на феновете на марката, но този път има и няколко доста съществени разлики. Tози, още безименен модел, е с дължина около трите метра, но това не пречи в него да се возят четирима и да има някакво въображаемо място за багаж.

За най-новото John Cooper Works ключов момент е ефективността и може би затова под капака му се е наместил най-новият 1.5-литров, 3-цилиндров, турбо мотор, развит от BMW в съдружие с PSA. Мощността му е около 150 к.с., но това не му пречи да е и изключително икономичен и чист /очакван среден разход около 3 л на 100 км път и емисии на СО2 под 110 г/км/. Това не идва от само себе си, а се асистира от системите познати ни вече от програмата на BMW EfficientDynamics - стоп/старт, регенерация на спирачната енергия и аеродинамични тънкости.

С размери съвсем малко по-различни от оригиналното Mini на сър Исигонис, най-малкото JCW ще бъде не по-малко приятно за каране, отколкото оригинала. Ниската му маса обещава впечатляваща динамика, която ще е в рамките на 7-е секунди при класическото 0-100 км/ч. Късото междуосие пък ще го направи невероятно маневрено, твърдото окачване ала John Cooper Works ще допадне на хората със стремеж към емоции и здрави бъбреци.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...