Тодор Славов ще участва в рали „Германия”

Main August 18, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1122 views | no comments

Въпреки ограничения си бюджет и финансовите трудности, екипажът на “Булбет Рали Тийм” ще участва в деветия кръг от Световния рали шампионат (WRC) в Германия. Състезанието, което е базирано в историческия град Триер, ще бъде най-дългото в календара на шампионата. Ралито включва и най-трудния и дълъг скоростен етап „Арена Панцерплац”, който е с дължина от близо 50 километра.
Тодор Славов и навигаторът му Добромир Филипов продължават изявите си в Световния рали шампионат за млади пилоти (J-WRC). В четвъртък вечер двамата започват участието си в рали „Германия”, четвърти кръг от шампионата на младежите и общо девети в Световния рали шампионат.
Състезанието представлява изключително изпитание за екипажите, тъй като скоростните му отсечки преминават през лозови масиви, често сменят настилката си, а през втория ден на рали „Германия” състезателите ще трябва да преминат два пъти през най-дългия скоростен етап в шампионата – „Арена Панцерплац”, който е с дължина 48 километра, а настилката е бетон.
След изминаването на четири кръга от Световния шампионат за млади пилоти, българският екипаж Тодор Славов и Добромир Филипов заема пето място в генералното класиране. Славов и Филипов завършиха на трето място в домашното си рали „България” и сега ще преследват ново добро класиране, което да им позволи да прогресират в генералното подреждане на шампионата.
„На първо място, искам да благодаря на фирма „Або Гранити”, която осигури нашето участие в Германия. Ако не беше тя, най-вероятно щяхме да прекратим програмата си в шампионата, започва Славов. – Относно състезанието мога да кажа, че е много трудно. Отсечките са странни – има много спускания и изкачвания, кара се в лозовите масиви над Триер, има много объркващи кръстовища и разклони. Сцеплението е сравнително добро, но настилката често се сменя. Ще подходим внимателно към състезанието, защото е много дълго и се допускат много грешки.”
Ралито започва с церемониален старт в Триер в четвъртък вечер. Същинският старт на рали „Германия” ще бъде даден на следващия ден, когато ще се карат шест скоростни етапа. В събота предстоят нови осем отсечки. В неделния ден екипажите ще преминат по общо пет етапа. Общата дължина на ралито е 1194,63 километра, от които 407,31 са състезателни.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...