Уникалният Maybach Exelero купен от рапър за $8 милиона +видео

Main May 4, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2605 views | no comments

По оценка на Forbes през януари тази година в четворката на най-богатите рапъри на планетата влизат Пи Дидди, Джей-Зи, Доктор Дре и Браян Уилямс, по-известен като Birdman. Състоянието на последния се оценява на $100 милиона, и като повечето от хип-хопърите, той е неравнодушен към скъпите и редки коли. В колекцията на Птичаря вече са Bugatti Veyron ($2 млн) и Maybach Landaulet за $1,5 млн. Сега към тях се присъедини и уникалния супер-Maybach - Exelero, за който Уилямс е заплатил $8 млн.



Историята на Maybach Exelero е доста интересна - колата е направена по поръчка на немската компания за гуми Fulda - стар партньор на Maybach. Тя е проектирана от инженерите на Maybach в съдружество със студенти от Политехниката на Пфорцхайм, а постройката на колата е дело на италианското каросерийно ателие Stola. В 2005-а колата е представена на публиката в Берлин и прави истински фурор, не само с футуристичната си външност, но и с техническите си парамeтри и динамични възможности. Maybach Exelero има шестлитров, 12-цилиндров мотор с двойно турбо с мощност 700 к.с. и максимален въртящ момент от 1020 Нм. На изпитателната писта Нардо в Италия показва максимална скорост от 351 км/ч, ускорява се от място до 100 км/ч за 4,4 сек. - страхотни показатели за толкова голям автомобил - дължина 5,89 м и ширина - 2,14 м.

Maybach Exelero е създаден като шоу-кар за демонстрация на новите гуми на Fulda, и никога не е ставал въпрос за някакво, дори и малкосерийно производство, заради огромната му цена. Малко преди кризата от 2008-2009-а Fulda реши да го продаде срещу 5 милиона евро, но не успя да намери купувач. Кризата като че ли отмина и Maybach Exelero дочака нов собственик. Няма съмнение, че доста често ще го виждаме в клиповете на рапъра и че ще го вози по хип-хоп купоните.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...