Воланът опасен за здравето?

Main May 4, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2125 views | no comments

Замисляли ли сте се някога, че воланът на колата ви може да бъде много опасен за здравето ви? Експерти от британския университет Queen Mary твърдят, че по геврека на нормален и средностатистически по каране автомобил си живуркат почти девет пъти повече бактерии, отколкото в ...обществена тоалетна! На един квадратен инч /английско изследване все пак/ са намерили ни повече, ни по-малко от 700 бактерии, докато в обществената тоалетна /английска също навярно/ този показател е само 80! Сред намерените бактерии имало и доста опасни, способни да прeдизвикат коремни разстройства и отравяния.

Но воланът, според англичаните, не е най-заразното място в колата - още по-добри условия за развитие на бактериите предлага подът на багажника - там на квадратен инч могат да достигнат до 1000 парчета.

Обяснението на тази неприятна истина е доста просто - много от водачите нямат навика да почистват волана. В Щатите например, едва всеки трети се сеща веднъж в годината да си почисти геврека, а останалите въобще не го правят.

Интересно какво е положението у нас? Ако искате да избегнете това неочаквано огнище на зараза в колата си, добре е от време на време да го забърсвате с мокра кърпичка или да го почиствате с веро, когато миетe и чистите колата си.

 
Keywords:   queen mary
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...