Френското правителство иска PSA да преразгледа плановете си

Main July 25, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7010 views | no comments

Френският министър на промишлеността Арно Монтебург иска от Филип Варен, шеф на европейския автомобилен гигант номер две - PSA/Peugeot-Citroen, да остане на поста си и да преразгледа плановете за съживяването на концерна.
Монтебург е заявил това на Варен по време на двучасова среща в Париж миналата седмица, на която двамата са дискутирали намерението на производителя да затвори завода си в Олне и да съкрати 8000 работни места вместо обявените миналата година 6000.
Министърът е бил скептичен към стратегията на контролираната все още от едноименната фамилия Peugeot, включително и по отношение на съюза с General Motors Co., приключил с продажбата на дял от 7% от френския производител на американския гигант.
Днес правителството ще разкрие плановете си за подкрепа на автомобилната индустрия в страната, след като безработицата в страната надмина и най-високите от дванадесет години нива.
Предложенията вероятно ще включват подкрепа за хибридите и програма за увеличаване на продажбите.
Миналата седмица министърът трябваше да се срещне и с Тиери Пежо, председател на надзорния съвет на компанията, за да дискутират бъдещето на завода в Олне, но срещата бе отложена за 26 юли.
Френската компания смята да спре производството в 39-годишния си завод в Олне през 2014 г. и да се фокусира върху конструирането на компактни модели във фабриката в Поаси.
Последният затворен във Франция автомобилен завод бе на Renault през 1992 г.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...