Mercedes ще прави A-класата и във Финландия

Main July 25, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7525 views | no comments

Daimler нае финландския производител Valmet Automotive да произведе над 100 000 бройки Mercedes-Benz A-класа, считано от 2013 г. до 2016 г. Компанията си сътрудничи с известни имена като Fisker, Marussia и Porsche.
На този етап от модела са поръчани над 40 000 бройки, които ще бъдат доставени в средата на септември.
Волфганг Бернхард, шеф на производствено-снабдителския отдел на Mercedes, е заявил, че заводите на Daimler в Растат, Германия, и Кечкемет, Унгария, са затрупани до краен предел с поръчки за A-класа и B-класа. Той смята, че производството във Финландия ще осигури изпълняването им в срок.
Mercedes планира общо пет компактни модела, включително и SUV, да излизат от завода в Растат. Освен това компанията ще прави и купе в Унгария.
Миналата седмица Дитер Цече, шеф на Daimler, е споделил, че моделите от малкия клас са най-силните оръжия в амбицията на Mercedes да стане най-продаваната луксозна марка до 2020 г. В момента тя се нарежда на трето място след BMW и Audi съответно.
„През следващите десет години глобалният пазар на луксозните компактни автомобили ще нарасне с почти 4 млн. превозни средства", смята Цече.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...