Четири пъти около света с MINI E

Main August 16, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1189 views | no comments

Един от пилотните проекти с електрически автомобили на BMW Group, който продължи една година, приключи. Около 100 водача от Мюнхен и околността изминаха над 150 000 км. с 15 електрически MINI E при нулеви емисии и задвижвани с екологична електроенергия, добивана от водноелектрическа електроцентрала в Бавария. Най-важният резултат от пилотния проект е, че електрическата мобилност функционира и днес. 15-те използвани автомобили MINI E са част от най-големия тестови парк от електрически автомобили в света, включващ над 600 MINI E, които трябва да докажат възможностите си в ежедневието. Резултатите показват, че пробегът между 150 и 180 км. е напълно достатъчен за повечето клиенти, шофиращи в градски условия. Натрупани са и нови познания по отношение на поведението на клиентите при зареждането на батериите: докато при автомобил с двигател с вътрешно горене те се отправят съвсем целенасочено към бензиностанция, то зареждането на електромобилите се извършва в електрическата мрежа в собствения си гараж или на работното си място, тоест там, където автомобилите и без това престояват продължителен период от време. Изминалият в ежедневието пробег е значително по-кратък от максималния, който МINI E може да постигне, така че не се налага автомобилът да бъде зареждан всеки ден.
BMW Group ще използва натрупания от ползването на електромобили опит при разработката на Megacity Vehicle. При тази изцяло нова автомобилна концепция компонентите на електрическото задвижване ще бъдат монтирани така, че собствениците да не изпитват никакви ограничения по отношение на пространството или местата за пътници. Върху задвижващия модул ще се монтира каросерия с олекотена конструкция. Тя е изработена основно от въглеродни нишки и алуминий, което компенсира високото тегло на електрическото задвижване и най-вече на батериите. BMW Group ще представи Megacity Vehicle през 2013 г.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...