Ford пуска конкурент на BMW M3!

Main August 16, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1177 views | no comments

Компанията Ford Ford даде зелена светлина на Mustang Boss 302 за 2012-а. Такъв модел е имало само през 1968 г. Според Дерик Кузак, вицепрезидент на продуктовия развоен отдел на концерна, този автомобил е достоен съперник BMW M3 по отношение на времето за обиколка на пистата Laguna Seca. Ford ще предложи и лимитирано издание под името Boss 302 Laguna Seca.
5-литровият V-образен 8-цилиндров мотор с макс. мощност от 412 к.с. от 2011 GT е преработен така че да се получи двигател с мощност от 440 к.с. Въртящият момент е увеличен на 515 Нм. Като опция е предвиден и Torsen диференциал, съчетан със спортни предни седалки Recaro.
Инженерите са се позабавлявали с акустиката на двигателя и ауспусите така, че „босът” да звучи като истински шеф.
И без това твърдото окачване на стандартния Mustang GT е преработено за още по-спортни усещания, като в предната част то е понижено с 11, а в задната – с 1 мм. Дадена е възможност за пет различни настройки.
Boss 302 ще е с 19-инчови олекотени джанти от черни сплави, обути във високоскоростни гуми Pirelli PZero. Размерът на предните е 255/40ZR-19, а на задните - 285/35ZR-19. „Босът” е способен на максимална скорост от 250 км/ч и ще постига повече от 1g странично ускорение.
Спирачките естествено са Brembo и според производителите това ще са най-добрите, монтирани някога в Mustang.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...