Ще произвеждат най-бързата електричка в Холандия

Main June 5, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6200 views | no comments

Американската компания Detroit Electric ще започне да произвежда единствения си засега модел SP:01 в завод в Холандия. Припомняме, че това е най-бързият сериен електромобил в света, направен на основата на Lotus Exige, който ще се предлага и на пазара в Европа.
Американците явно се лакомят и за Китай, защото са подписали договор и с Geely. Заедно с тях те ще правят електромобили, като първият им общ проект ще е седанът Emgrand EC7-EV.
Засега производството на SP:01 в САЩ се отлага, след като първоначално беше планирано да започне през август и септември. В момента компанията преговаря със завод в предградията на Плимут, след като в щата Мичиган нещата пропаднаха. Очаква се оттам да излизат около 2,5 хил. автомобила годишно.
Първоначално от модела SP:01 обаче ще бъдат направени само 999 бройки, като цената за един се очаква да е около 135 000 долара.
Електрическият спортист на Detriot Electric дебютира тази година през април на салона в Шанхай. Чудото е с електромотор с макс. мощност 203 к.с. От място до 100 км/ч той ускорява за 3,7 сек и развива макс. скорост от 249 км/ч.

 
Keywords:   geely, lotus, Lotus Exige, sp 01
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...