Проблемите с двигателите TSI продължават

Main June 5, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6440 views | no comments

Една година след началото на драмата с ангренажните вериги на TSI-двигателите на VW проблемите за клиентите продължават. Най-често оплакванията идват от притежатели на автомобили на възраст от пет до седем години и малък пробег.
Един от засегнатите Екхард Леверенц от град Юберхерн в провинция Заарланд. Неговият VW Touran 1.4 TSI се оказва с проблем във веригата при пробег 83 000 км. Сервизът ремонтира автомобила за 1300 евро, от които VW поема едва половината. А според мъжът това е прекалено малко. „Не разбирам защо третира моя Touran като „убит“ от каране екземпляр, изминал 250 000 км. Михаел Купингер от Херенберг също не може да си обясни защо VW определя каква част от ремонта ще поеме в зависимост от възрастта на колата. Гаранцията на неговия Tiguan 1.4 TSI е изтекла едва четири месеца преди ангренажната верига да се предаде при пробег 78 500 км.
Проблемът на годината за VW засяга двигателите TSI и преди всичко – 1,4-литровия. При този агрегат производителят призна за допусната грешка при производството. Много клиенти бяха принудени да поправят автомобилите за своя сметка. Публикация на AUTO BILD обаче накара висшето ръководство на концерна да се заеме с казуса. Така VW взе решението да ремонтира безплатно машините с пробег до 100 000 км и на възраст до три години, а за всички останали концернът да поема част от разноските.
Едва след 80 000 км веригата на този Touran TSI дава проблем.

 
Keywords:   auto bild, vw touran
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...