1313 километра. Един резервоар. Един Jaguar

Main June 29, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2205 views | no comments

Лукс, стил, екзотика, мощ. Съвсем спокойно могат да бъдат асоциирани директно с марката Jaguar. Икономичност... Ммм, не чак толкова. Поне до момента.

Новият Jaguar XF, и в частност модификацията му с 2.2 литровия, четирицилиндров дизелов задвижващ агрегат, обещават да се превърнат в най-икономичният представител в цялата история на легендарната марка.

Доказателството- 1313 километра, четири държави, с един резервоар. Да, резервоарът е доста голям (64 литра), но автомобилът е бил почти нов (само 5000 километра), а и крайният резултат е достатъчно впечатляващ. Регистрираният среден разход на гориво е 4.9 литра на 100 километра.

Самият дизелов двигател на Jaguar XF не е ограничен от динамичен потенциал. Максималната му мощност е 190 конски сили, а ускорението от 0 до 100 км/ч може да бъде извършено за 8.5 секунди. 225 км/ч пък е максималната скорост на движение на луксозния превозвач.

Новата 2.2 литрова дизелова модификация на Jaguar XF, в оборудването на която са включени осемстепенна роботизирана предавателна кутия и Stop-Start система (за първи път в автомобил на марката), ще бъде пусната в продажба през септември тази година.

 
Keywords:   jaguar, jaguar xf
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...