15 години Балкан Стар

Main December 12, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1828 views | no comments

-Star Experience в София, Пловдив и Бургас

По случай 15-годишния юбилей на Балкан Стар, в България пристигна роуд шоуто на Mercedes- Benz Star Experience с 15 вълнуващи автомобила. Шоуто стартира на 11 и 12 декември в София, където клиенти на Балкан Стар и журналисти имаха възможност да тестват петнайсет автомобила с трилъчната звезда - марката, с която компанията започна дейността си в България преди петнайсет години.

Трябва да призная, че за мен продължава да бъде много емоционално изживяване да представлявам марката Mercedes- Benz в България. Това е марката, с която нашата компания започна да пише своята история през 992 година", разказа г-жа Катя Боянова, ръководител Маркетинг и продажби на леки автомобили в компанията. Но тук е мястото да кажем, че марката Балкан Стар днес се гради на всичките десет бранда, които изпълват нашето потфолио, и ние се гордеем с всички тях", допълни г-жа Боянова.

Star Experience продължава в Пловдив на 14-ти и 15-ти декември и приключва на 17-ти и 18-ти в Бургас. Звездното приключение дава възможност на всеки участник да изживее емоцията Mercedes- Benz като се качи зад волана на култови автомобили от ранга на GL 420 CDI и CLS 63 AMG. Списъкът включва още С 350 4МАТIС и С 320 CDI, Е 350 4МАТIС и Е 500 4МАТIС, S 350 4МАТIС, ML 63 AMG, R 320 CDI 4МАТIС, CLK 280 Соuре, G 500 SL, CL 500, CLS 63 AMG и др.

Днес петнайсетте звезди на Mercedes- Benz са същевременно символ на петнайсетте години успешно партньорство на Балкан Стар и немския концерн. Балкан Стар стъпва на българския пазар с една световна марка - синоним на иновативност, сигурност и качество. През годините списъкът на предлаганите марки се разраства до десет, като включва леки автомобили, транспортери, товарни автомобили и автобуси", коментира г-н Ролф Хенрик Епле, управител на Балкан Стар Аутомотив. Постигнатото за 15 години е впечатляващо. Ние приемаме високите изисквания на нашите партньори и клиенти като задължение и ангажимент и занапред."

За Балкан Стар
Основаване: 1992
10 Марки: Мерцедес-Бенц, Майбах, Крайслер, Джийп, Додж, Мицубиши, Сетра, Рено,
Дачия, Мицубиши Фузо
Дейности: Продажба на нови и употребявани автомобили, финансиране, следпродажбено
обслужване
Оборот (2006): 146 мил. евро (единствената автомобилна фирма в България сред 50-те топ компании по оборот за 2006 г.)
Служители: над 500
Продажби на нови автомобили (2007): около 5000
По-големи инвестиции през 2007: Нов център за клиенти в София (1 мил. Евро), Нов търговски и сервизен център във Варна (7 мил. Евро), Кредит за финансиране на дистрибуторската мрежа на стойност 45,5 мил. евро.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...