31 заявки за рали „Виктори София 2007”

Main November 8, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1149 views | no comments

31 екипажа са подали заявки за участие в рали Виктори София 2007, последен девети кръг от националния шампионат, съобщи на пресконференция днес в хотел Радисън SAS директорът на състезанието Георги Славейков. Ралито е и кръг от Източноевропейската рали купа, а надпреварата дебютира в националния календар през 2005 г. Генерален спонсор на състезанието е M-Tel, а надпреварата е този уикенд по изключително интересните трасета около София.

-Най-силните български пилоти, с някои малки изключения ще стартират в последното състезание за сезона, който се оказа дълъг и тежък – заяви на пресконференцията Славейков. – Нямаме никакви проблеми с организацията, за ралито ще работят над 140 съдии, а отсечките ще бъдат охранявани от над 320 полицаи. В първия ден на ралито ще се използват отсечки около Своге, които от известно време насам не са карани, но са изключително интересни и технични, а във втория ден на надпреварата екипажите ще се надбягват около София. Това е състезанието, което стига до максимален брой зрители и на практика минава през центъра на столицата.

Кметът на община Своге Емил Атанасов допълни, че ремонтите на отсечките от тази част на маршрута са напълно ремонтирани и всичко е готово за началото на състезанието. Г-н Славейков обясни, че ако завали силен сняг, според обстановката по отсечките ще се решава дали определен етап трябва да бъде отменен или не.

Маршрутът на рали Виктори София 2007 включва 16 скоростни отсечки с обща дължина на 170 км. В първия ден се карат шест етапа, а във втория – десет. Официалният старт на състезанието е в 19 ч. пред храм-паметник Александър Невски, пак в неделя в 15,15 ч. е финалът на надпреварата.

 
Keywords:   m tel, sas
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...