Peugeot 308 получи наградата Златен волан за 2007 година

Main November 9, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 3321 views | no comments

На 7 ноември в Берлин, новата компактна лимузина на Peugeot получи наградата Goldene Lenkrad (Златен волан) 2007. Това престижно отличие се присъжда всяка година от 1976 г. насам, от немския многотиражен седмичник Bild am Sonntag.


Новите модели, лансирани през последните 12 месеца на немския пазар и разделени в 4 основни категории (малки, компактни, среден клас и висок клас, SUV), бяха предложени на читателите на Bild am Sonntag за предварителна селекция.

Жури, съставено от пилоти, автомобилни специалисти и журналисти, трябваше да избере модел сред петте финалиста във всяка категория. Това стана след сериозни прегледи и тестове, като автомобилите трябваше да покрият много критерии, свързани със стила, концепцията, комфорта, поведението на пътя, сигурността, екологията, качеството и др.

308, който бе лансиран в Германия на 15 септември 2007 година, спечели в категорията на компактните семейни автомобили. Първи по 9 от 15 критерии, той изпревари Toyota Auris и Hyundai l30.

Присъждайки наградата Златен волан на Peugeot 308, 23-членното жури изказа своите поздравления към екипа на проекта 308 за качеството на работата му.

Първото Peugeot от поколението 8" разполага с много качества, за да се наложи в европейския сегмент М1, където конкуренцията е изключителна: силен стил, комбиниращ динамика и елегантност, средно висока архитектура, която осигурява светлина, пространство и комфорт в купето, знаково поведение на пътя и активна безопасност. Освен това, 308 предлага ефикасна защита на околната среда, използвайки новаторски технически решения за намаляване на разхода на гориво и емисиите на СО2, както и качество на най-високо ниво.

Шест седмици след излизането й на пазара, клиентите проявяват силен интерес към аргументите" на новата лимузина 308, произвеждана в заводите в Сошо и Мюлуз. Вече са регистрирани средно 1 200 поръчки на ден в Европа.

Автомобили Peugeot получава титлата Златен волан за шести път: Peugeot 505 през 1979, Peugeot 205 през 1983, Peugeot 405 през 1987, Peugeot 306 през 1993 и Peugeot 206 през 1998.

 
 

Images Gallery


 

BMW M3 Sedan 2008
November 11, 2007
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...