37% спад в продажбите на Lamborghini

Main August 3, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1247 views | no comments

Automobili Lamborghini обяви, че глобалните продажби на компанията през първата половина на годината са се понижили с 37% до ниво от 825 автомобила, при миналогодишен резултат за същия период от 1309 единици. В същото време печалбата преди данъчно облагане е 5.4 милиона евро, при показател за първото полугодие на 2008 от 35 милиона.

Най- сериозните понижения в продажбите на Lamborghini се наблюдават на териториите на страните, най- сериозно поразени" от икономическата криза. В Страната на неограничените възможности, новите регистрации на марката са се понижили с 52% от 431 на 207 автомобила, но в Италия се регистрира ниво, доста сходно с това за първата половина на миналата година- 122 продажби при 130 за периода януари- юни на 2008.

В Швейцария резултатите са съответно 49 срещу 51 единици, във Франция 37 срещу 43, а в Германия и Великобритания се отчитат спадове от съответно 52% и 46.6%. Продукцията на Lamborghini обаче се радва на увеличаващ се интерес в Китай, където през първото полугодие на годината е постигнат ръст от 32% до 29 автомобила.

 
Keywords:   lamborghini
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...