421 шофьори премериха сили в първото състезание за икономично шофиране на камиони в България

Main September 2, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5000 views | no comments

421 шофьори на камиони се включиха в първото по рода си състезание за икономично шофиране на товарни автомобили в страната. Рекордният брой участници превърна събитието в най-мащабната надпревара за професионални водачи у нас. Турнирът, организиран от Волво България под егидата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, доказа, че с добро управление, правилно натоварване на системите, модерните технологии и редовна сервизна поддръжка, може да бъде постигната сериозна годишна икономия на гориво с до 25%.
Тримата водачи с най-добри резултати в националното състезание бяха наградени на официална церемония на 2-ри септември 2011 г. на площад „Александър Невски” от транспортния министър Ивайло Московски.
Петко Василев, собственик на транспортна фирма “Дима” от Сливен, е шампионът по икономично каране на камион, на второ място е Хасан Кулаксъз, представител на Тракия Глас Лоджистик от Търговище, а на трето място е Данчо Данев, също собственик на транспортна фирма от Русе, който е и най-възрастният участник в надпреварата. Петко Василев показа най-високи умения при шофирането и постигна разход на гориво от 10,15 л, като успя да преодолее трасето, дълго 22,9 км в Пловдив. Той ще се състезава на световния финал по икономично шофиране на Volvo Trucks през октомври в Гьотеборг.

 
Keywords:   volvo
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...