500-хилядният Ford Focus излезе от завода в Русия

Main January 19, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2810 views | no comments

500 000-ният автомобил бе произведен днес в завода Солерс на Ford във Всеволожск, близо до Санкт Петербург, Русия. Това се оказа двоен празник, тъй като юбилейният автомобил е Ford Focus комби – първият нов Focus комби, произведен в завода.
Слизането от поточната линия на 500 000-ния автомобил – 2.0-литров Focus комби, Titanium, в цвят Candy Red наблюдаваха още Валери Сердюков, областен управител на Санкт Петербург и Александър Соболенко, кмет на община Всеволожск.
Заводът във Всеволожск бе първият неместен и с пълен производствен цикъл в Русия, открит през 2002 г. от Ford. Сега е един от трите завода на Ford Солерс. Понастоящем над 2700 служители работят в завода. Всеки ден се произвеждат около 300 автомобила във всяка от двете смени. Там се произвеждат Focus в трите му варианта - с 4 и 5 врати и комби. От 2009 г. във Всеволожск се произвежда и Mоndeo с 4 врати.
Акционерното дружество Ford Солерс започва работа на 1 октомври 2011 г. и отговаря за производството, вноса и дистрибуцията в Русия на всички продукти с марка Ford, включително автомобили, части и аксесоари. Акционерното дружество Ford Солерс включва производствени сгради във Всеволожск (в региона на Санкт Петербург), Набережния Челни и Елабуга, Татарстан. Ford Солерс ще произвежда също и двигатели и части. Планирани са още изследователска и развойна дейност.


 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...