508 RXH готов за дебют

Main August 30, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6400 views | no comments

Ако си спомняте, преди месец разкрихме, че на автомобилния салон във Франкфурт Peugeot ще покаже 508 RXH. Той идва след лансирането на версиите 508 седан и SW. Новото попълнение в гамата е първият модел с оригинално наименование, което комбинира традиционния номер с нула в средата с 3 букви, с които се обозначават специалните автомобили Peugeot. 508 RXH е едновременно хибрид и всъдеход.
508 RXH се отличава с елегантност и достолепност, които отвеждат в света на високите технологии, лукса и приключенията. Следите на модела са увеличени с 40 мм, а височината с 50 мм, което го прави различен от останалите представители на гамата 508, но все така престижен и елегантен. 508 RXH е първият Peugeot, който използва тройни напречни светлини отпред, наподобяващи лъвски нокти.
Интериорът е изискан и технологичен, в който дори скоростният лост прилича на мишка. Бялата светлина на бордното табло, дисплеите и различните осветени зони подсилват усещането за чистота и доказва вниманието, с което е изпълнен всеки детайл в купето на 508 RXH. Автомобилът разполага с много вътрешно пространство, особено в задната част, където мястото за краката е забележително голямо, и остъклен покрив.
Обемът на багажника е 423 л. Правоъгълната форма, електроуправляемият капак и отделенията за багаж под равния под (11 литра) го правят изключително функционален.
Технологията Hybrid4 предлага уникални за сегмента разходи на гориво (4,2 л/100 км и под 109 г/км СО2 в смесени условия) и напълно безшумен електрически режим, без вредни емисии. 508 RXH разполага с мощностите на двата двигателя по време на ускоряване (функция boost в режим спорт). Максималната мощност достига 200 к.с., от които 163 к.с. осигурени от дизеловия 2.0 Hdi FAP и 37 к.с. от електрическия двигател. Общият въртящ момент при ниска скорост е 450 Нм (300 Нм отпред и 200 Нм отзад), което гарантира отлично задвижване при всякакви обстоятелства, включително върху сняг и пресечен терен.
508 RXH ще бъде произвеждан в Рен, а хибридната система - в Мюлуз. Продажбите в Европа ще започнат през пролетта на 2012 г.
Във Фракфурт ще видим лимитирано до 300 бройки издание на модела, всяко с индивидуален номер. Каросерията му е в специално кафяво, а интериорът е решен в алкантара. Тази версия може да бъде поръчана още от първия ден на изложението.

 
Keywords:   peugeot
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...