Acura ZDX - В продажба от тази есен

Main June 21, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 963 views | no comments

След като концепцията му вече беше видяна на автомобилното изложение в Ню Йорк, новият модел Acura ZDX ще бъде пуснат в продажба по-късно тази година като модел за 2010. Купето с четири врати бързо се превърна в пазарен хит в сегмента на луксозните седани, като началото беше поставено от Mercedes CLS.

Някои от детайлите в концепцията на модела ZDX, който имаше дебют по време на автомобилното изложение в Ню Йорк, остават неясни, но в общи линии основното е вече видяно. Знае се, че линията на покрива на автомобила ще е наклонена, което ще отличава модела от BMW X6.

Очаква се отпред Acura ZDX да има решетка с емблемата Acura. Някои от акцентите на колата ще се отличават oт тези, видени на автомобилното шоу.

Последни снимки показват, че интериорът на ZDX ще наподобява този на седана TL. Навигационният екран е монтиран на горната част на централния контролен панел панел. Покрит е така, че да не се осветява от външната светлина.

„Прототипът ZDX е различен от всичко, произведено от Acura досега”, казва Джеф Конрад, вицепрезидент по продажбите на Acura. „ Прототипът представя новото ниво на лукс, стил и изтънченост на Acura и изразява готовността ни за подобряване на марката.”, твърди още той.

Базиран на платформата на Acura MDX, новият модел е конструиран в завода на Honda в Алистън, Онтарио. Засега е ясно, че ZDX ще е оборудван с VTEC V6 двигател и ще притежава системата Super Handling All-Wheel Drive на Acura.

Очаква се Acura ZDX да бъде произведен тази есен. Ще е достъпен за продажба в представителствата на Honda през втората половина на 2009 година.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...